Een goede zonneboiler spaart u veel geld

Als u in een huis woont met veel inwoners (u heeft een groot gezin) dan is de kans groot dat u veel geld uitgeeft aan energie. Bijvoorbeeld aan elektriciteit en gas. Iedereen gaat dagelijks onder de douche, en dat water moet natuurlijk worden opgewarmd. Dit gebeurd door gas te stoken. En gas is niet goedkoop. Nieuwere CV ketels zijn over het algemeen veel zuiniger in het gebruik. Ze verbruiken dus minder gas om dezelfde warmte te produceren. Deze ketels worden condensatieketel genoemd. En alhoewel dat een goede stap in de richting is, kunt u nog meer doen om extra geld te besparen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonneboiler.

Wat doet een zonneboiler precies?

De zon schijnt altijd, maakt u er al gebruik van?

De zon schijnt altijd, maakt u er al gebruik van?

Het is eigenlijk heel eenvoudig, en de naam verklapt al een stukje. Het is een boiler die wordt opgewarmd door de zon. Er komen buizen op uw dak te staan, die door het zonlicht worden opgewarmd. En daar hoeft de zon echt niet altijd heel fel voor te schijnen. Alhoewel het vaak niet zo lijkt schijnt de zon altijd overdag.

De warmte die wordt geproduceerd wordt in de boiler gezet. En warm gehouden. Wanneer u of iemand van uw familie vervolgens gaat douchen wordt dit water gebruikt. Als er meer warmte nodig is vindt er een extra verwarming plaats in de CV ketel. Zo verbruikt u veel minder gas dan normaal. En dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Hoeveel ga ik besparen?

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. En het is een goede vraag, want alhoewel u ook het milieu spaart is het financiƫle aspect voor veel mensen toch doorslaggevend. Het is helemaal afhankelijk van het verbruik van gas dat u momenteel heeft. Als u veel gas verstookt kan het u meer opleveren. Het is belangrijk om te weten dat een zonneboiler natuurlijk niet gratis is. Alhoewel de investering meevalt moet u deze eerst terugverdienen. Hoe duurder de gasprijzen, hoe sneller de boiler is terugverdiend. Afhankelijk van uw verbruik kunt u de ketel al binnen enkele jaren hebben terugverdiend. Met een zonneboiler kunt tot wel 70% minder gas gaan verbruiken.

Als u meer wilt lezen over families die energie zuinig wonen kunt u hier meer informatie vinden: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=3039966